Talvirengassaadokset kuljetusliikkeille

Continental julkaisee yhteenvedon talvirengassäädöksistä kaudelle 2022/23

EtusivuAjankohtaistaContinental julkaisee yhteenvedon talvirengassäädöksistä kaudelle 2022/23

Continental julkaisee yhteenvedon talvirengassäännöksistä kaudelle 2022/23, joka kattaa yhteensä 39 maata Euroopassa ja ympäri maailmaa avuksi kuljetusyrityksille ja kalustoyhtiöille. Saksassa voimassa olevat määräykset ovat ennallaan viime vuodesta ja sama pätee muiden maiden vaatimuksiin. Tietoja eri maiden talvirenkaista englanniksi löytyy täältä.

Tien päällä Scandinavia-talvirengasmalliston kanssa

Conti Scandinavia -renkaat ovat ihanteellinen valinta talviajoon kaikkialla maailmassa. Kuljetusyhtiö Auto Siegl Pkw-Spezialtransporte on toiminut Suomessa ja Ruotsissa jo vuosia ja siirtyi hiljattain Continentalin talvirengasperheeseen. ”Olen erittäin vaikuttunut renkaasta”, kehuu kuorma-auton kuljettaja Rene Munke. ”Tämä on ensimmäinen kerta, kun olen ajanut Scandinavia-renkaalla ja olen todella tyytyväinen, koska pito on aivan poikkeuksellinen.”

Kuorma-auton kuljettaja Sami Pyöränen, joka työskentelee suomalaisessa kuljetusyrityksessä Pohjaset Oy:ssä, on samaa mieltä. ”Renkaat tarjoavat erinomaisen hallittavuuden ja tiedät, että ajoneuvosi seuraa ohjauspyörän liikkeitä”, hän sanoo ja jatkaa, kuinka villieläimet ylittävät toisinaan lumisia teitä ja polkuja. ”Etenkin täällä Pohjois-Suomessa on paljon poroja ja saatat joutua jarruttamaan äkillisesti ja ryhtyä väistötoimiin. Scandinavia-renkaat pysäyttävät kuorma-auton turvallisesti myös voimakkaassa jarrutuksessa. Renkaat lisäävät itseluottamusta.”

Hyvä suunnittelu suorituskyvyn takana

Conti Scandinavia -renkaat tunnetaan turvallisista ajo-ominaisuuksistaan myös vaikeissa tieolosuhteissa. Rengasmallisto käyttää erityistä kaksivaiheista lamellitekniikkaa, joka on suunniteltu varmistamaan suorituskyky.

LEHDISTÖN YHTEYSHENKILÖ

Juho Karjalainen

Head of Sales Fleet

juho.karjalainen@conti.de

Optimoidut kumiseokset tarjoavat erityisen korkean pidon lumella, jäällä ja märällä tiellä, kun taas renkaiden korkea luonnonkumipitoisuus antaa renkaille optimaalisen vierintävastuksen ja vaaditun joustavuuden alhaisissa lämpötiloissa. Toinen etu on se, että renkaat ovat suhteellisen hiljaiset, kuten ne käytännössä osoittavat. ”Ajaessani kuuntelen äänikirjoja musiikin sijaan, ja teen sitä tuntikausia”, kertoo Rene Munke. ”Skandinavia-malliston renkaat käyvät huomattavasti hiljaisemmin. Se on todella hyvä ajomukavuuden kannalta.”

Continental kehittää edellä käyvää teknologiaa ja palveluita ihmisten ja tavaroiden vastuulliseen ja verkottuneeseen liikkumiseen. Vuonna 1871 perustettu yritys tarjoaa turvallisia, tehokkaita, älykkäitä ja edullisia ratkaisuja ajoneuvoja, koneita, liikennettä sekä kuljetuksia varten. Vuonna 2021 Continentalin liikevaihto oli 33,8 miljardia euroa. Yritys työllistää noin 190 000 työntekijää 58 maassa ja markkina-alueella. Lokakuussa 2021 Continental vietti 150-vuotissyntymäpäiväänsä.

Rengasdivisioonaan kuuluu globaalisti 24 tuotanto- ja kehitysyksikköä. Continental on maailman johtavia rengasvalmistajia, joka työllistää yli 57 000 henkilöä. Vuonna 2021 myynti oli 11,8 miljardia euroa. Teknologiajohtajien joukkoon kuluvana yrityksenä Continental tarjoaa laajan tuotevalikoiman henkilöautoille, hyötyajoneuvoille, erikoisajoneuvoille ja kaksipyöräisille. Jatkuvan tutkimus- ja kehitystyön ansiosta Continental edistää turvallista, kustannustehokasta ja ekologista liikkumista. Rengasdivisioonan tuotevalikoima sisältää niin rengaskaupan ja kalustosovellusten palvelut kuin renkaiden digitaaliset hallintajärjestelmät.

www.continental-rengas.fi